duminică, septembrie 25, 2011

Scoici cu sos tailandez si orez

Pentru a salva sufletele celor care n-au chef sa stea mult in bucatarie, in Kaufland se gasesc sosuri asiatice gata preparate. Produse ale firmei germane Shan Shi, gasim urmatoarele combinatii: Japanese Teriyaki, Thai Red Curry si Chinese Sweet and Sour. Pentru azi am pus mana pe un plic Thai Red Curry (da, da, in poza este Japanese Teriyaki, dar in acest moment am in mana doar un plic de Thai Red Curry pe care l-am si scos din gunoi ca sa va spun ingredientele) care contine o portie pentru doua persoane din urmatoarele ingrediente aparent inofensive: chilli, apa, extract de nuca de cocos, zahar, ceapa, amidon modificat, sare, ulei de soia, otet din alcool, galgant (caprusor), iarba lamaioasa (citronella pe ingredientele in engleza), lamaie verde Kaffir sau combava, usturoi si curcuma.
In plus, daca nu este chef nici pentru taiat si prajit carne si legume, se inhata o punga de scoici fara cochilie care se pot folosi gata congelate si o alta punga de legume congelate chinezesti:
- un plic de sos asiatic de la Shan Shi (de oricare)
- 100 grame legume congelate
- 200 grame scoici congelate


Prima data se pune orezul la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Apoi calim legumele congelate in putin ulei:


Adaugam scoicile congelate in tigaie


si le acoperim cu un capac sa se inabuse si sa se dezghete:



Dupa ce s-au dezghetat, varsam si sosul peste:


Le servim alaturi de orezul pe care l-am fiert intre timp:



Timp de lucru efectiv: 10 minute. Timp de gatire: 15 minute